04

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει καταρτίσει η Watchmaking συνίσταται από ένα ακαδημαϊκό έτος που διαχωρίζεται σε δύο ξεχωριστούς κύκλους εκπαίδευσης υποχρεωτικής φοίτησης. Οι συνολικές ώρες της 9μηνης εκπαίδευσης συνοψίζονται σε 1000, από την έναρξη των μαθημάτων τον Οκτώβριο έως την ολοκλήρωσή τους τον Ιούνιο.

Η επάρκεια γνώσεων και πρακτικής άσκησης που προσφέρει η παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Watchmaking είναι πλήρως αναγνωρισμένη από το Δημόσιο, το οποίο δίνει και το ανάλογο πιστοποιητικό γνώσης. Ωστόσο, όπως και όλα τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, έτσι και η Watchmaking, μοναδικό κέντρο στην εξειδίκευση της ωρολογοποιίας, δε παρέχει δημόσιο πιστοποιητικό επαγγέλματος. Οι μαθητές που αποφοιτούν με επιτυχία από τη σχολή, μπορούν εάν το επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο από ιδιωτικά προγράμματα του εξωτερικού.

videos

Kέντρο δια Βίου Μάθησης Ωρολογοποιίας

How we teach the art of Watchmaking

Promo

Τα βήματα της παρακολούθησης του προγράμματος

 • Ο ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να φοιτήσει στη Watchmaking θα πρέπει να συμπληρώσει αρχικά μία φόρμα αίτησης συμμετοχής στο Κέντρο ή στην ιστοσελίδα της σχολής www.watchmaking.gr. Η αίτηση αξιολογείται από τον επικεφαλής της Watchmaking, ο οποίος κρίνει τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου έπειτα από προσωπική συνέντευξη.
 • Η φόρμα συμμετοχής και οι εγγραφές θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
 • Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για την παρακολούθηση του προγράμματος και μόνο κριτήριο επιλογής κρίνεται η επιθυμία του ενδιαφερόμενου να παρακολουθήσει το πρόγραμμα εκμάθησης των τεχνικών της ωρολογοποιίας.
 • Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο.
 • Το πρόγραμμα απαιτεί 5 ώρες καθημερινής παρακολούθησης από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη (4 φορές την εβδομάδα).
 • Κάθε ομάδα εκμάθησης μπορεί να έχει μέγιστη συμμετοχή 7 ατόμων.
 • Τα μαθήματα είναι πρωινά για την καλύτερη δυνατή συγκέντρωση των μαθητευομένων. Σε περίπτωση που προκύψουν διαφορετικές ανάγκες παρακολούθησης, το πρόγραμμα διαμορφώνεται αναλόγως.
 • Το δίπλωμα πιστοποίησης γνώσης ωρολογοποιίας που παρέχει η Watchmaking κρίνεται από το σύνολο της παρακολούθησης του προγράμματος από τον σπουδαστή, που πρέπει να μην έχει κενά ούτε στη θεωρητική κατάρτιση ούτε στην πρακτική άσκηση, καθώς και από την επιτυχία του στις τελικές εξετάσεις.
 • Με τις γνώσεις ωρολογοποιίας που αποκτά ο σπουδαστής στο Κέντρο της Watchmaking μπορεί με επιτυχία να συνεχίσει τις σπουδές του αναζητώντας μεταπτυχιακό τίτλο σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο του εξωτερικού.

Μαθήματα

 • Σ’ έναν ενιαίο χώρο 100τ.μ., στην καρδιά της πρωτεύουσας, με εύκολη πρόσβαση απ’ όλα τα σημεία της πόλης, με όλα τα μεταφορικά μέσα, λειτουργεί το «ησυχαστήριο» της τέχνης του χρόνου της Watchmaking. Η τεχνική της ωρολογοποιίας απαιτεί χειρισμούς ακριβείας, ηρεμία, καθαρό μυαλό και χέρια, οργάνωση σκέψης και κινήσεων. Ο χώρος που διαμόρφωσε η Watchmaking για τους μελλοντικούς τεχνικούς έχει διαμορφωθεί ώστε να παρέχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να μπορεί ο τεχνικός να εργαστεί στο αντικείμενό του αναπόσπαστα, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές από ήχους, θορύβους και εντάσεις.

  Η εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση έχει διαμορφωθεί με βάση τα πρότυπα που ορίζουν τα διεθνή ιδρύματα ωρολογοποιίας, με πάγκους εργασίας ειδικής κατασκευής, φτιαγμένους από ξυλουργούς σε συνεργασία με τη διοίκηση της Watchmaking, ώστε να διευκολύνουν τον τεχνικό στις κινήσεις του και με σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό που αγοράστηκε από το εξωτερικό για να είναι σύμφωνος με τις διεθνείς προδιαγραφές.
 • Η Watchmaking ανοίγει τον κύκλο των εκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων για τεχνικούς ωρολογοποιίας προσκαλώντας ανειδίκευτους ενδιαφερόμενους αλλά και εκπαιδευμένους ή και εξειδικευμένους στην ωρολογοποιία στην επιστημονική γνώση ενός επαγγέλματος που σε πολλές χώρες του κόσμου χαίρει αναγνώρισης και υψηλών απολαβών. Στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, η τεχνική της ωρολογοποιίας αντιμετωπίζεται ως μία εξαιρετικά απαιτητική τεχνική - τέχνη, που σημειώνει αλματώδη εξέλιξη δημιουργώντας ολοένα και πιο «θαυμαστά» έργα τέχνης στην κατασκευή ρολογιών.

  Η Watchmaking ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσοι αγαπούν τα πολύτιμα αντικείμενα του χρόνου, τα ρολόγια, σε ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από πειθαρχία, τάξη, οργάνωση και από τη φιλοδοξία να ξεχωρίσουν σ’ έναν απαιτητικό χώρο με πολλή και συνεχή εργασία. Άνθρωποι χωρίς εργασιακό αντικείμενο, άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί στην ωρολογοποιία εμπειρικά, κοσμηματοπώλες, αργυροχρυσοχόοι, αποτελούν το «κοινό» των μελλοντικών τεχνικών της Watchmaking που θα μπορούν να ασχοληθούν επάξια με το αντικείμενο και να το εξελίξουν.