• Languages
  enfrdeitptrues

09

Δημήτριος Γεροντόπουλος

Ο Δημήτρης Γεροντόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Γοητευμένος από την τέχνη της ωρολογοποιίας σε νεαρή ηλικία αποφασίζει να εντρυφήσει στη γνώση, στα μυστικά, στα εξαρτήματα, στο μηχανισμό του ρολογιού. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στην τριετούς φοίτησης Ελληνική Δημόσια Σχολή Ωρολογοποιίας και λαμβάνει πτυχίο ειδικότητας Ωρολογοποιίας.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε ως Τεχνικός Ωρολογοποιίας σε διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις ως Υπεύθυνος Υποδοχής, Τεχνικός Σύμβουλος, Διευθυντής Τμήματος Πωλήσεων και Επισκευών - Συντήρησης Ρολογιών και Βοηθός Τεχνικού Διευθυντή στην ROLEX ΕΛΛΑΣ Α.Ε., στην Αθήνα για 8 συνεχή, εποικοδομητικά έτη.

Ενώ εργάζεται παρακολουθεί μαθήματα Business Administration & Management σε ιδιωτικό κολλέγιο και γίνεται κάτοχος βεβαίωσης μίνι MBA από την εταιρία Price Waterhouse Coopers (PwC). Οι αποκτηθείσες γνώσεις από το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων τον προκαλεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σ’ ένα διαφορετικό κλάδο από αυτόν της ωρολογοποιίας. Εργάζεται για τρία χρόνια στον όμιλο εταιρειών Π. Κυριακίδη ως Διευθυντής και Σύμβουλος Διοίκησης στην οικονομική διεύθυνση του ομίλου, ενώ παράλληλα και για ένα χρόνο παραδίδει μαθήματα ωρολογοποιίας ως Εκπαιδευτής Ωρολογοποιίας στη Δημόσια Ελληνική Σχολή Ωρολογοποιίας.

Δοκιμασμένος και κατασταλαγμένος αποφασίζει την ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευσή του στον τομέα της ωρολογοποιίας. Δίνει εξετάσεις με επιτυχία, παρακολουθεί και αποφοιτά πτυχιούχος από τη Σχολή Ωρολογοποιίας του Ελβετικού Ιδρύματος WOSTEP, του μοναδικού ανεξάρτητου ινστιτούτου, αναγνωρισμένο ως ένα από τα πλέον υποδειγματικά κέντρα εκπαίδευσης στο χώρο της ωρολογοποιίας παγκοσμίως.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ανοίγει το κέντρο Watchmaking με βασικό στόχο - σκοπό την παράδοση  εκπαιδευτικών σεμιναρίων - μαθημάτων ωρολογοποιίας αλλά και την οργάνωση και διοίκηση τεχνικών τμημάτων, την οργάνωση και τον εξοπλισμό εργασιακών χώρων και την ανάληψη επισκευών και συντήρησης ρολογιών όλων των τύπων.

Πνεύμα ανήσυχο επαγγελματικά αλλά και εκπαιδευτικά, λαμβάνει μεταπτυχιακό τίτλο - MBA, από το University of Derby, με απώτερο στόχο να μπορεί να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις με επιστημονική γνώση και πλήρη ετοιμότητα.

Η αναζήτηση του κ. Γεροντόπουλου στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης ανθρώπων κάθε ηλικίας, τον οδηγεί στην αναβάθμιση της Watchmaking ως Κέντρο Δία Βίου Μάθησης Ωρολογοποιίας, το πρώτο στη χώρα μας. Με αυτή τη νέα δυναμική, η Watchmaking σχεδιάζει και υλοποιεί πρόγραμμα εκπαίδευσης ενός έτους, στο τέλος των σπουδών του οποίου, δίνεται αναγνωρισμένος τίτλος γνώσης ωρολογοποιίας.

Η προσωπική εξέλιξη του επικεφαλής του Κέντρου Watchmaking, Δημήτρη Γεροντόπουλου, επιβεβαιώνεται από την ανάδειξή του σε μία ακόμη υψηλότερη βαθμίδα επαγγελματικής πιστοποίησης, στη βαθμίδα 2 με κορυφή τη βαθμίδα 1. Η ένταξή του στην υψηλή αυτή βαθμολογική κλίμακα έγινε από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ENIC - NARIC, που αναγνωρίζει και πιστοποιεί τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά πλεονεκτήματα των συμμετεχόντων στη διαδικασία πιστοποίησης.

“Horia” - Jewelling tool

“Horia” - Jewelling tool

(Εργαλείο τοποθέτησης και μετακίνησης “ρουμπινιών”). Ένα απαραίτητο εργαλείο. Η σωστή παροχή υπηρεσιών που αφορά τη συντήρηση...

Διαβάστε το άρθρο...

Η ωρολογοποιία στην Ελλάδα αποκτά τη δική της σχολή

Η ωρολογοποιία στην Ελλάδα αποκτά τη δική της σχολή

Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Γεροντόπουλο σχετικά με τη σύγχρονη σχολή ωρολογοποιίας που έχει ιδρυθεί στην Ελλάδα και μάθαμε πολλά...

Διαβάστε το άρθρο...

Εφίδρωση

Εφίδρωση

Ένας σοβαρός αρνητικός παράγοντας για το επάγγελμα του τεχνικού ωρολογοποιίας που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά...

Διαβάστε το άρθρο...

 • “Ως μαθητής στη Δημόσια Σχολή Ωρολογοποιίας, ο κύριος Δημήτρης Γεροντόπουλος συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στους πιο καλούς μαθητές κατά την τριετή φοίτησή του. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον, πάθος, και επιμέλεια. Ήταν ένας από τους ελάχιστους μαθητές που ακολούθησε το επάγγελμα του Ωρολογοποιού και διέπρεψε σε όλους τους τομείς. Ξεχώρισε τόσο για το ήθος, την αποτελεσματικότητά του και τον επαγγελματισμό του, όσο και για την πρόοδο και τη δημιουργικότητα του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνος και χαρά για εμένα η αποφοίτησή του από την ανωτέρα σχολή Ωρολογοποιίας WOSTER, στην Ελβετία. Ως επαγγελματίας είναι πλέον από τους πολύ λίγους πτυχιούχους στην Ελλάδα με υψηλή μόρφωση στην Ωρολογοποιία, ενώ ως άνθρωπος παραμένει αγαπητός, δραστήριος, υπομονετικός, με επιμονή, δείχνοντας πάντα ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους του και πράττοντας μόνο το καλό.”

  Θεμιστοκλής Ψαρράς
  τ. Διευθυντής Σχολής Ωρολογοποιίας
  ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 • “Στα τρία σχεδόν χρόνια της συνεργασίας μας ο Δημήτρης Γεροντόπουλος, με ηγετική φυσιογνωμία, επέδειξε μια μοναδική ικανότητα να αναγνωρίζει τα προβλήματα και να βρίσκει ιδανικές λύσεις επίλυσής τους. Αποδείχθηκε ένας πολύτιμος συνεργάτης, στον οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί οποιαδήποτε εταιρία. Πρόκειται για έναν έμπιστο άνθρωπο που ορίζει ως βασική του προτεραιότητα τα οφέλη της εταιρίας στην οποία εργάζεται. Έναν άνθρωπο, τον οποίο θα σύστηνα χωρίς δισταγμό για οποιαδήποτε θέση ευθύνης”

  Γιάννης Δελικάρης
  Σύμβουλος Διοίκησης στον Όμιλο Εταιρειών Π. Κυριακίδη