09

Δημήτριος Γεροντόπουλος

Ο Δημήτρης Γεροντόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Γοητευμένος από την τέχνη της ωρολογοποιίας σε νεαρή ηλικία αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτήν επαγγελματικά. Λαμβάνει πτυχίο Ωρολογοποιίας με την ολοκλήρωση των τριετών σπουδών του στην Ελληνική Δημόσια Σχολή Ωρολογοποιίας και εργάζεται αμέσως ως Τεχνικός Ωρολογοποιίας σε διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις. 

Σύντομα κατακτά τη θέση του Βοηθού Τεχνικού Διευθυντή στη ROLEX ΕΛΛΑΣ Α.Ε., για 8 συνεχή, εποικοδομητικά έτη. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα Business Administration & Management και λαμβάνει μίνι MBA από την εταιρία Price Waterhouse Coopers (PwC). Οι σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων τον οδηγούν στον όμιλο εταιρειών Π. Κυριακίδη, στη θέση του Συμβούλου Διοίκησης της  οικονομικής διεύθυνσης του ομίλου, ενώ συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ωρολογοποιίας ως Εκπαιδευτής Ωρολογοποιίας στη Δημόσια Ελληνική Σχολή Ωρολογοποιίας.

Η τέχνη της ωρολογοποιίας κερδίζει έδαφος στις αποφάσεις του και τον οδηγεί σε έναν ακόμη κύκλο σπουδών. Πετυχαίνει με εξετάσεις την εισαγωγή του στη Σχολή του Ελβετικού Ιδρύματος WOSTEP και αποφοιτά πτυχιούχος από ένα από τα πλέον υποδειγματικά κέντρα εκπαίδευσης στο χώρο της ωρολογοποιίας παγκοσμίως.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ανοίγει το κέντρο Watchmaking με βασικό στόχο την εκπαίδευση, την οργάνωση και διοίκηση τεχνικών τμημάτων, την οργάνωση και τον εξοπλισμό εργασιακών χώρων και την ανάληψη επισκευών και συντήρησης ρολογιών όλων των τύπων. Παράλληλα, λαμβάνει μεταπτυχιακό τίτλο - MBA, από το University of Derby, για να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις με επιστημονική γνώση.

Η αναζήτηση του κ. Γεροντόπουλου στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης ανθρώπων κάθε ηλικίας, τον οδηγεί στην αναβάθμιση της Watchmaking σε Κέντρο Δία Βίου Μάθησης Ωρολογοποιίας που παρέχει αναγνωρισμένο τίτλο γνώσης στην ωρολογοποιία. Στο ξεκίνημα του 2020, ο Δημήτρης Γεροντόπουλος επιχειρεί εκτός Ελλάδας και μετακομίζει στις ΗΠΑ, στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της M&G Jewelers, υπεύθυνος για την εγκατάσταση και διαχείριση του τεχνικού τμήματος της εταιρίας. Η υγειονομική κρίση δεν τον σταματά. Συνεχίζει να εκπαιδεύει στο αντικείμενο του παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα υψηλής ωρολογοποιίας πολυτελών οίκων και εταιριών.

Τον Ιανουάριο του 2021 βρίσκεται στην Βουδαπέστη όπου ιδρύει την Watchmaking Kft. ανοίγοντας την ομπρέλα των υπηρεσιών του στη συμβουλευτική ανάπτυξης και διαχείρισης τεχνικών τμημάτων, την εγκατάσταση τους (εργαλεία και μηχανήματα), την εκπαίδευση των τεχνικών, τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, την αναβάθμιση και επέκταση των εταιριών ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Τον Ιούνιο του 2021, η Watchmaking εγκαθίσταται και στη Σερβία, με κύριο αντικείμενο τη συμβουλευτική ανάπτυξης και διαχείρισης τεχνικών τμημάτων.

Σήμερα, ο Δημήτρης Γεροντόπουλος, με γνώσεις και εμπειρίες που του χάρισαν τα τελευταία δημιουργικά χρόνια, κινείται μεταξύ Ελλάδας, Ηνωμένων Πολιτειών, Ουγγαρίας και Σερβίας και προσφέρει όλο το εύρος των υπηρεσιών που αναγάγουν την τεχνική της ωρολογοποιίας σε υψηλή τέχνη.

“Horia” - Jewelling tool

“Horia” - Jewelling tool

(Εργαλείο τοποθέτησης και μετακίνησης “ρουμπινιών”). Ένα απαραίτητο εργαλείο. Η σωστή παροχή υπηρεσιών που αφορά τη συντήρηση...

Διαβάστε το άρθρο...

Η ωρολογοποιία στην Ελλάδα αποκτά τη δική της σχολή

Η ωρολογοποιία στην Ελλάδα αποκτά τη δική της σχολή

Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Γεροντόπουλο σχετικά με τη σύγχρονη σχολή ωρολογοποιίας που έχει ιδρυθεί στην Ελλάδα και μάθαμε πολλά...

Διαβάστε το άρθρο...

Εφίδρωση

Εφίδρωση

Ένας σοβαρός αρνητικός παράγοντας για το επάγγελμα του τεχνικού ωρολογοποιίας που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά...

Διαβάστε το άρθρο...

 • “Ως μαθητής στη Δημόσια Σχολή Ωρολογοποιίας, ο κύριος Δημήτρης Γεροντόπουλος συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στους πιο καλούς μαθητές κατά την τριετή φοίτησή του. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον, πάθος, και επιμέλεια. Ήταν ένας από τους ελάχιστους μαθητές που ακολούθησε το επάγγελμα του Ωρολογοποιού και διέπρεψε σε όλους τους τομείς. Ξεχώρισε τόσο για το ήθος, την αποτελεσματικότητά του και τον επαγγελματισμό του, όσο και για την πρόοδο και τη δημιουργικότητα του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνος και χαρά για εμένα η αποφοίτησή του από την ανωτέρα σχολή Ωρολογοποιίας WOSTER, στην Ελβετία. Ως επαγγελματίας είναι πλέον από τους πολύ λίγους πτυχιούχους στην Ελλάδα με υψηλή μόρφωση στην Ωρολογοποιία, ενώ ως άνθρωπος παραμένει αγαπητός, δραστήριος, υπομονετικός, με επιμονή, δείχνοντας πάντα ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους του και πράττοντας μόνο το καλό.”

  Θεμιστοκλής Ψαρράς
  τ. Διευθυντής Σχολής Ωρολογοποιίας
  ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 • “Στα τρία σχεδόν χρόνια της συνεργασίας μας ο Δημήτρης Γεροντόπουλος, με ηγετική φυσιογνωμία, επέδειξε μια μοναδική ικανότητα να αναγνωρίζει τα προβλήματα και να βρίσκει ιδανικές λύσεις επίλυσής τους. Αποδείχθηκε ένας πολύτιμος συνεργάτης, στον οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί οποιαδήποτε εταιρία. Πρόκειται για έναν έμπιστο άνθρωπο που ορίζει ως βασική του προτεραιότητα τα οφέλη της εταιρίας στην οποία εργάζεται. Έναν άνθρωπο, τον οποίο θα σύστηνα χωρίς δισταγμό για οποιαδήποτε θέση ευθύνης”

  Γιάννης Δελικάρης
  Σύμβουλος Διοίκησης στον Όμιλο Εταιρειών Π. Κυριακίδη