08

Σεμινάρια

Οι ενδιαφερόμενοι που ολοκληρώνουν τον κύκλο παρακολούθησης της επιλογής τους, είναι ικανοί να επισκευάσουν, να συντηρήσουν και να κατασκευάσουν ρολόγια ακριβείας, σημαντικής οικονομικής ή και συναισθηματικής αξίας.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Watchmaking παραδίδονται στα ελληνικά και στα αγγλικά, εφόσον ζητηθεί.

  • Σ’ έναν ενιαίο χώρο 100τ.μ., στην καρδιά της πρωτεύουσας, με εύκολη πρόσβαση απ’ όλα τα σημεία της πόλης, με όλα τα μεταφορικά μέσα, λειτουργεί το «ησυχαστήριο» της τέχνης του χρόνου της Watchmaking. Η τεχνική της ωρολογοποιίας απαιτεί χειρισμούς ακριβείας, ηρεμία, καθαρό μυαλό και χέρια, οργάνωση σκέψης και κινήσεων. Ο χώρος που διαμόρφωσε η Watchmaking για τους μελλοντικούς τεχνικούς έχει διαμορφωθεί ώστε να παρέχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να μπορεί ο τεχνικός να εργαστεί στο αντικείμενό του αναπόσπαστα, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές από ήχους, θορύβους και εντάσεις.

    Η εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση έχει διαμορφωθεί με βάση τα πρότυπα που ορίζουν τα διεθνή ιδρύματα ωρολογοποιίας, με πάγκους εργασίας ειδικής κατασκευής, φτιαγμένους από ξυλουργούς σε συνεργασία με τη διοίκηση της Watchmaking, ώστε να διευκολύνουν τον τεχνικό στις κινήσεις του και με σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό που αγοράστηκε από το εξωτερικό για να είναι σύμφωνος με τις διεθνείς προδιαγραφές.
  • Η Watchmaking ανοίγει τον κύκλο των εκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων για τεχνικούς ωρολογοποιίας προσκαλώντας ανειδίκευτους ενδιαφερόμενους αλλά και εκπαιδευμένους ή και εξειδικευμένους στην ωρολογοποιία στην επιστημονική γνώση ενός επαγγέλματος που σε πολλές χώρες του κόσμου χαίρει αναγνώρισης και υψηλών απολαβών. Στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, η τεχνική της ωρολογοποιίας αντιμετωπίζεται ως μία εξαιρετικά απαιτητική τεχνική - τέχνη, που σημειώνει αλματώδη εξέλιξη δημιουργώντας ολοένα και πιο «θαυμαστά» έργα τέχνης στην κατασκευή ρολογιών.

    Η Watchmaking ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσοι αγαπούν τα πολύτιμα αντικείμενα του χρόνου, τα ρολόγια, σε ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από πειθαρχία, τάξη, οργάνωση και από τη φιλοδοξία να ξεχωρίσουν σ’ έναν απαιτητικό χώρο με πολλή και συνεχή εργασία. Άνθρωποι χωρίς εργασιακό αντικείμενο, άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί στην ωρολογοποιία εμπειρικά, κοσμηματοπώλες, αργυροχρυσοχόοι, αποτελούν το «κοινό» των μελλοντικών τεχνικών της Watchmaking που θα μπορούν να ασχοληθούν επάξια με το αντικείμενο και να το εξελίξουν.

videos

Kέντρο δια Βίου Μάθησης Ωρολογοποιίας

How we teach the art of Watchmaking

Promo